Публикация

В Пловдив специалисти ще се обучават за работа с деца с лицеви аномалии

Обучението е предназначено най-вече за медицински сестри и акушерки в родилните и неонатологичните отделения и в домовете за сираци...


Курс за работа с деца с вродени лицеви аномалии ще се проведе в пловдивската УМБАЛ „Свети Георги” на 11 и 12 октомври.
Обучението е предназначено най-вече за медицински сестри и акушерки в родилните и неонатологичните отделения и в домовете за сираци.

Това съобщи доц. д-р Юрий Анастасов, ръководител на Клиниката по пластична и краниофациална хирургия в лечебното заведение.

Специализираният курс е първият в страната, който предлага повишаване на квалификацията на медицинските специалисти в родилните и неонатологичните отделения, както и в домовете за отглеждане на деца до 3 години.
Програмата за обучение е акредитирана от Българската асоциация на специалистите по здравни грижи. Завършилите курса ще получават сертификат и акредитационни точки, поясниха от болницата.

„Вродените лицеви аномалии са рядко обсъждан въпрос, въпреки че всяка година в България се раждат около 150 деца с такива проблеми.” – коментира доц. Анастасов.

Подборът на участниците в програмата за обучение ще зависи от реалната необходимост на болниците и социалните домове по места от квалифицирани кадри, уточниха от УМБАЛ„Свети Георги”.

Курсът се провежда с подкрепата на канадската организация TFW и европейската асоциация ЕКО.

Обучението ще се проведе в конферентната зала „Проф. д-р Иван Зънзов” на УМБАЛ „Свети Георги”, на бул. „Пещерско шосе” №66.


Коментари