Публикация

Студенти от европейски страни обсъждат контрацепцията и сексуалното насилие

Съвременната контрацепция, СПИН, насилието срещу жените, сексуалната дискриминация – това са темите, които се дискутират на провеждащия се в хотел „Родина” международен форум, организиран от Асоциацията на студентите-медици в България...


Съвременната контрацепция, СПИН, насилието срещу жените, сексуалната дискриминация – това са темите, които се дискутират на провеждащия се в хотел „Родина” международен форум, организиран от Асоциацията на студентите-медици в България.

От днес до 18 октомври 30 студенти по медицина от европейските страни ще преминат обучение по репродуктивно здраве. Целта е да се повиши тяхната информираност не само в медицински, но и в социален, психологически и в културен аспект. Те ще преминат неформално обучение в малки работни групи, ще бъдат организирани уъркшопове, дебати, тийм билдинг.

Освен познанията в областта на контрацепцията, участниците могат да приложат своите организационни умения и способността си за работа в екип. Акцент в работата на форума ще бъде усвояването на мениджърски умения за изготвяне на проекти. Обучението ще се води от квалифицирани преподаватели от организацията „Y-Peer Education”.

Форумът се организира в рамките на проект по европейската програма „Младежта в действие”, спечелен от Асоциацията на студентите-медици в България. Той се осъществява в партньорство с Националния център „Европейски младежки програми и инциативи”.

В обучението по проекта „Европейска младеж и репродуктивно задраве” участват представители на Малта, Унгария, Румъния, Латвия, Финландия, Италия, Турция, Австрия и България.


Коментари