Публикация

Доц. Георги Паскалев е тазгодишният носител на наградата „Лекар на България”

Наградата се присъжда за успешната му работа и като дългогодишен ръководител на университетската Клиника по гръдна хирургия в Пловдив...


Ректорът на пловдивския Медицински университет доцент Георги Паскалев е носителят на отличието „Лекар на България” за 2008 г. Наградата, която се присъжда за успешната му работа и като дългогодишен ръководител на университетската Клиника по гръдна хирургия, ще бъде връчена на 22 октомври в Пловдив.

Това съобщи главният редактор на вестник „Български лекар” д-р Тотко Найденов, който е сред организаторите на проявите по отбелязването на професионалния празник на медиците – 19 октомври.

„За първи път отличието отива при лекар извън столицата, като при избора сме били максимално обективни.” – коментира д-р Найденов.

Призът ще бъде връчен от министъра на здравеопазването д-р Евгений Желев, след освещаването на параклис в двора на Медицинския университет в Пловдив.

От 1994 г. носителят на ежегодната награда се номинира от организаторите на честването на Деня на българския лекар – Национален алианс „Живот за България”, Съюза на българските медицински дружества, Балканския медицински съюз и в. „Български лекар”, съвместно с Министерството на здравеопазването.
Празникът се отбелязва в деня на св. Иван Рилски Чудотворец – светец и лечител, почитан от българските лекари.


Коментари