Публикация

Фондът за лечение на деца отпусна средства на още 9 българчета

Общественият съвет към Фонда за лечение на деца отпусна средства за лечение и контролни прегледи на българчета, страдащи от тежки и редки заболявания.


Общественият съвет към Фонда за лечение на деца отпусна средства за лечение и контролни прегледи на българчета, страдащи от тежки и редки заболявания.

Тъканна проба на 9-годишната Гергана Д., страдаща от мускулна дистрофия, ще бъде подложена на ДНК-анализ в Лондон. Генетично изследване ще бъде направено и на Мария Д., при която има съмнения за рядко заболяване. Нейната проба ще бъде изследвана в холандска лаборатория.

За Мюнхен ще замине 7-годишният Веселин А., страдащ от рядката неврологична болест на Щрюмпел.

Саид А., на 17 години, с диагноза неходжкинов лимфом, ще се лекува в Белгия.

За Цветан С, който се нуждае от костномозъчна трансплантация, се финансира търсене на нефамилен донор в Световната донорска банка. Детето е с диагноза остра лимфобластна левкемия.

Шестнадесетгодишният Борис М., който страда от остра лимфоидна левкемия, ще замине за Австрия, където ще бъде проведен вторият етап от лечението му.

След операция на тежък очен тумор (ретинобластом) 10-месечната Виктория Б. ще замине за контролен преглед в град Есен, Германия.

Четиригодишният Меружан В.ще пътува за Австрия за преглед след успешна урологична операция.

Мария Б., на 10 години, също ще бъде консултирана от австрийски специалисти, след финансирана от фонда операция на гръбначния стълб за отстраняване на ехинококова киста. Детето, което беше неподвижно преди операцията, вече ходи. Малката Мария ще отпътува за Инсбрук.


Коментари