Публикация

В Плевен ще бъде представен нов метод за лечение на рак на дебелото черво

Световноизвестни лекари ще представят най-новите методи в лечението на рака на дебелото черво чрез и предпазване от сърдечно-съдови заболявания с техниките на индийската медицина...


Най-новите методи в лечението на рака на дебелото черво чрез стволови клетки са сред акцентите на Шестата международна конференция за студенти и млади лекари, която се провежда в Плевен от 15 до 18 октомври.

Делегатите имат възможност да дискутират темата с проф. д-р Дамян Гарсия-Олмо, професор по хирургия от Мадридския автономен университет, който ще представи откритието пред форума.

Студентите и младите лекари ще се запознаят и с предпазването от сърдечно-съдови заболявания с техниките на индийската медицина. Лектор по темата е професорът по физиология Савита Синг от Университетския колеж на медицинските науки в Делхи.

Конференцията събра над 200 медици от страната и чужбина. Деловата част на форума започна днес в Телекомуникационния център по ендоскопска и лапароскопска хирургия към плевенския Медицински университет. При официалното откриване на конференцията ректорът проф. Григор Горчев запозна студентите медици с метода на миниинвазивната гинекологична хирургия, извършвана от робота „Да Винчи S”.


Коментари