Публикация

Медицинската етика - водеща тема на асамблеята на СМА

На днешната сесия официално ще встъпи в длъжност новият президент на Световната медицинска асоциация - д-р Йорам Блашар от Израел...


Медицинската етика и закрилата на човешките права, както и водещата роля на лекарите като защитници на тези права са водещите теми, дискутирани на асамблеята на Световната медицинска асоциация (СМА); която се провежда от 15 до 18 октомври в Сеул.

На днешната сесия на Генералната асамблея на СМА официално ще встъпи в длъжност новият президент на асоциацията - д-р Йорам Блашар от Израел, съобщиха от БЛС.

Във форума участват представители на лекарски организации от 41 държави, както и лектори и наблюдатели от други организации.
Българският лекарски съюз се представлява от д-р Андрей Кехайов.

През последния ден на асамблеята предстои да бъде избран следващият й президент, който ще оглави асоциацията след изтичането на мандата на д-р Йорам Блашар.
Ще бъдат подложени на гласуване разработваните през годината политически документи на СМА и ще бъдат разгледат кандидатури за членство в организацията, между които са Албанската лекарска камара и Медицинската асоциация на Украйна.


Коментари