Публикация

Модерните технологии са пагубни за сексуалното желание

Постоянната употреба на мобилни телефони, портативни компютри и други постижения на съвременните технологии води до спад в желанието за любов и до нарушения в емоционалното им равновесие като цяло...


Постоянната употреба на мобилни телефони, портативни компютри и други постижения на съвременните технологии е пагубно за сексуалното желание. Тя води не само до спад в желанието за любов, но и до нарушения в емоционалното им равновесие като цяло.

Така показва изследване на Netdipendenza onlus, цитирано от електронното издание prontosofia.com.

Екип от психолози и сексолози, координирани от Джорджа Нотари и Киара Байето, е анализирал общите елементи между стреса и техностреса.
Според психолозите, прекомерната употреба на съвременните технологии води до умора, раздразнителност, нарушения в съня и до спад в желанието за секс, което води до проблеми във взаимоотношенията в двойката.

Изследователите са анализирали психологическото състояние на мениджъри, които са признали, че нямат нито време, нито желание да се грижат за поддържането на сексуалното равновесие и обичта в отношенията с партньорките си.

Според експертите, техностресът води до нарушения в живота на двойката, които от своя страна правят хората по-лесно раними и крехки психологически. Това се отразява на професионалните им резултати от работата им, той като нещастният човек дава по-малко от себе си в работата.

„Когато нямаме време за нищо заради стреса от технологии, се задушава както влюбването, така и сексуалната връзка с партньорката.“ – допълва психологът Вили Пазини.


Коментари