Публикация

Открива се обновената Национална болница за рехабилитация

Националната специализирана болница по физиотерапия и рехабилитация приема пациенти по 10 клинични пътеки


Обновената Национална специализирана болница по физиотерапия и рехабилитация в столицата, която приема пациенти по 10 клинични пътеки, се открива на 22 октомври.

Това съобщиха пред health.bg от лечебното заведение.

Болницата работи със здравноосигурени пациенти, страдащи от заболявания на централната и периферната нервна система, различни видове травми, хронични вътрешни заболявания.

„Освен по клинични пътеки, постъпват и пациенти на свободен прием. При нас приемът е планов. Желаещите да се лекуват в болницата подават документи, които се разглеждат от комисия. В зависимост от състоянието им и от възможностите на базата, те постъпват примерно след седмица или след 10 дни. Разполагаме с два етажа стационар.” – поясни д-р Иваничка Марковска, директор на болницата.

Пациентите, постъпили на свободен прием, заплащат за еднодневен престой между 35 и 40 лева, в зависимост от лечението и процедурите, които им се прилагат.

Извън лечението по клинични пътеки в болницата са постигнати добри резултати в терапията на социално значими заболявания, като артериална хипертония, захарна болест, остеопороза, метаболитен синдром.

След цялостния ремонт на лечебното заведение всяка болнична стая има самостоятелен санитарен възел с баня и тоалетна. Закупена е нова медицинска апаратура - рентген, апарати за клиничната лаборатория и физиотерапията. Средствата са осигурени от Министерството на здравеопазването.

Обновената болница, която е правоприемник на Националния институт по курортология, физиотерапия и рехабилитация, ще бъде открита от министъра на здравеопазването д-р Евгений Желев. Преди официалната церемония ще бъде отслужен водосвет.


Коментари