Публикация

В Плевен ученици се учат на здравословно готвене и правилно хранене

В рамките на Националната седмица за борба със затлъстяването...


Демонстрации на здравословно готвене пред ученици се организират в Плевен, в рамките на Националната седмица за борба със затлъстяването. Те са част от инициативата на Европейската асоциация на професионалните готвачи – Evro-togues, подрастващите да се научат да си приготвят здравословна храна.

Кампанията за борба със затлъстяването ще се проведе за трета поредна година между от 3 до 9 ноември.

„Експерти от дирекция „Опазване на общественото здраве” ще посетят Математическата гимназия „Гео Милев” и Професионалната гимназия по туризъм „Алеко Константинов”, където ще дават съвети за правилно хранене.” – уточни д-р Ирина Джикова от РИОКОЗ-Плевен.

На местно ниво е предвидено и разпространение на Национални препоръки за здравословно хранене на децата, както и разработване на флайер с послание, свързано с Националната седмица за борба със затлъстяването.

Тя се провежда в съответствие с политиката на Европейския съюз и Световната здравна организация за противопоставяне на затлъстяването. Организатор е Координационният съвет на националния план за действие „Храни и хранене”, под патронажа на министъра по европейските въпроси Гергана Грънчарова.


Коментари