Публикация

Български лекари обмениха опит със световни лидери в детската хирургия

Проф. Огнян Бранков бе преизбран за председател на Българското научно дружество по детска хирургия на Втория национален конгрес...


Водещи специалисти в световната детска хирургия представиха най-новите постижения на медицинската наука пред българските си колеги в Хисаря.

Вторият национален конгрес по детска хирургия, който се проведе на 24 и 25 октомври в курортния град, събра над 90 специалисти.

Това съобщи пред health.bg проф. Огнян Бранков, който на форума беше преизбран за председател на Българското научно дружество по детска хирургия.

В конгреса взеха участие проф. Арнолд Коран от САЩ, проф. Мунтер Хадад от Великобритания, проф. Джан-Батиста Париджи и проф. Паоло Додеро от Италия, както и специалисти от Румъния, Македония, Косово.

“Представихме и български постижения, които са на световно ниво. Сред лекторите беше ректорът на плевенския Медицински университет проф. Григор Горчев, който ръководи първия у нас център по робохирургия.
Колегата от детската клиника на “Пирогов” д-р Христо Шивачев представи опита си във видео асистираната торакоскопска хирургия. Той е първият лекар в България, който я прилага при деца.” – допълни проф. Бранков.


Коментари