Публикация

Известни италиански кардиолози ще работят в Плевен

Партньорско споразумение между плевенската кардиологична болница и болничния комплекс Нигуарда в Милано обхваща учебната дейност по специализациите на лекари и сестри на разменни начала, съвместни...


Партньорско споразумение между плевенската кардиологична болница и болничния комплекс Нигуарда в Милано обхваща учебната дейност по специализациите на лекари и сестри на разменни начала, съвместни научни разработки и клинични проучвания.
Вече е изградена информационна мрежа, която ще позволи широкото внедряване на телемедицината в новия високотехнологичен кардиологичен център.
Договорът за размяна на специалисти ще осигури присъствието на най-добрите италиански интервенционални кардиолози в Плевен.
По повод установяването на партньорски отношения в Плевен идват д-р Карло Никора, изпълнителен директор на националния болничен комплекс Нигуарда, проф. Силвио Клугман - директор на центъра по кардиология „De Gаsperis”, проф. Луиджи Мартинели, директор на кардиохирургичния център към болница Нигуарда, и д-р Луиджи Балерини – директор на международния научен маркетинг на болницата.

Експертите от Италия ще се присъединят към екипа от Брно, който работи вече година в Плевен. Това ще позволи кардиоболницата да увеличи капацитета си от 20 на 30 пациенти дневно.
За година смъртността от инфаркт в областта е понижена с 30 на сто.


Коментари