Публикация

Резервации за калолечение в Поморие се правят два месеца по-рано

7 500 болни от началото на годината досега са се възползвали от специализираната помощ и рехабилитационните процедури, предлагани от медицинския център в Поморие.
Приемът в него става както чрез свободен достъп, така...


7 500 болни от началото на годината досега са се възползвали от специализираната помощ и рехабилитационните процедури, предлагани от медицинския център в Поморие.
Приемът в него става както чрез свободен достъп, така и чрез направление от личния лекар по клинични пътеки.
При втория вариант картите за 10-дневно лечение с възстановителни процедури се получават от Националния осигурителен институт, който покрива 70% от разходите. Резервации за санаториума се правят поне 2 месеца предварително.
Цената за престой и лечение при свободен прием без направление от личния лекар е 36лв. за стая с две легла и 46 лв.за апартамент.
На всеки пациент се изготвя индивидуална лечебна програма на базата на клинични, амбулаторни, рентгенови и ултразвукови изследвания.

Националният комплекс в Поморие е най-големият калолечебен център на Балканите. Той е специализиран за профилактика, рехабилитация и лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат.
Лечебните свойства на лиманната кал в Поморийското езеро са добре познати в страната и чужбина. Тя има противовъзпалително и болкоуспокойващо действие и е особено полезна при ревматични процеси, плексити, дископатии и др.

Санаториумът в Поморие разполага със 180 легла и предлага комплексни здравни услуги, включващи и прегледи от невролог, гинеколог и физиотерапевти.
Находището на лечебна лиманна кал в Поморийското езеро е открито през 1905 година.


Коментари