Публикация

Мъжете предпочитат жени в червено

Червеният цвят привлича на подсъзнателно ниво мъжете, твърдят психолози. Независимо колко е красива една жена, лесно може да бъде изместена от друга, облечена в червено.


Жените, които обичат червения цвят, са смятани за по-красиви и желани от мъжете, според изследване на University of Rochester в САЩ.

Червеният цвят инстинктивно се асоциира със секс. Жена, облечена в червена рокля, е по-вероятно да бъде поканена на среща, за разлика от не по-малко атрактивна друга жена.

На контролна група мъже са показани снимки на средностатистически красиви млади жени. Снимките били с червена, сива, бяла и зелена рамка. Мъжете трябвало да определят три неща за жената от снимката - колко е красива, колко искат да я целунат и колко искат да спят с нея.

Въпреки, че са им показани еднакви снимки с различни рамки, мъжете са оценили най-високо снимките с червената рамка.

Мъжете с потвърдили, че биха похарчили два пъти повече пари за жена в червено, отколкото в синьо. Те обаче твърдят, че цветът не влияе на избора им, което означава, че не са наясно със силата на червения цвят.

Психологът Андрю Елиът заявява, че обвързаността на любовна връзка с червения цвят има биологични корени и е наследено от далечните ни прадеди.

В изследването, публикувано в Journal of Personality and Social Psychology, се твърди, че и мъжете в червено са по-атрактивни за жените.


Коментари