CredoWeb
CredoWeb
Компания

Пловдивските лекари искат незабавно свикване на събор на БЛС

Управителният съвет на Районната колегия на Българския лекарски съюз в Пловдив настоя за свикване на отчетно-изборен събор в максимално близък срок. <br />Забавянето на избора на ново ръководство на БЛС отключва деструктивни процеси в самата организация...

Управителният съвет на Районната колегия на Българския лекарски съюз в Пловдив настоя за свикване на отчетно-изборен събор в максимално близък срок.

„Забавянето на избора на ново ръководство на БЛС отключва деструктивни процеси в самата организация и улеснява атаките срещу съюза и цялото лекарско съсловие.” - подчерта секретарят на местната структура д-р Златко Илиев.

Към искането се присъединиха и двамата заместници в националното ръководство д-р Георги Сакакушев и д-р Георги Кръстев.

„Въпреки че времето, в което можеше реално да се преговаря със здравната каса, изтече, наш дълг е да направим всичко възможно да има нов документ, който да регламентира правилата за работа през следващата година.” - каза д-р Сакакушев.

Според д-р Кръстев, след като НЗОК, която е длъжна да защитава интересите на пациентите, не го прави, то тогава лекарите ще поемат и тази функция и ще продължат да настояват да бъде подписан нов договор.


Реклама

Мнения