Публикация

Нови методи за лечение на белодробните болести ще бъдат представени в Пловдив

Най-новите методи за лечение на белодробните заболявания ще бъдат представени по време на втория конгрес на Българското дружество по белодробни болести, който се провежда в Пловдив от днес до 2 ноември...


Най-новите методи за лечение на белодробните заболявания ще бъдат представени по време на втория конгрес на Българското дружество по белодробни болести, който се провежда в Пловдив от днес до 2 ноември.

Това съобщи д-р Анахид Торосян, председател на дружеството по белодробни болести в областния град.

„Във форума ще участват лектори от Европа, Азия и САЩ. Тазгодишният акцент са хроничната обструктивна болест, бронхиалната астма и туберкулозата.” - поясни д-р Торосян.
Тя припомни, че това са едни от най-често срещаните социално значими хронични заболявания, които зачестяват през последните години.

В Пловдивска област само за първото тримесечие на 2008 г. са регистрирани 51 заболели от туберкулоза, като 8 от тях са деца. През 2007 г. болните са били 1202, 103 от които са деца.

В конгреса ще вземат участие доц. Д. Попов, председател на дружеството, доц. К. Костов, председател на организационния комитет, доц. Я. Иванов, председател на научния комитет, доц. Д. Османлиев, национален консултант, доц. Д. Стефанова, завеждаща клиника по туберкулоза, и д-р Т. Върлева, директор на дирекция „Превенция и контрол на СПИН и туберкулоза” в Министерството на здравеопазването.


Коментари