Публикация

Директорът на пловдивския онкодиспансер засега остава на поста си

Директорът на пловдивския онкодиспансер д-р Георги Райчев засега остава на поста си, след като кметът Славчо Атанасов оттегли внесеното вчера предложение за неговата смяна...


Директорът на пловдивския онкодиспансер д-р Георги Райчев остава засега на поста си, след като кметът Славчо Атанасов оттегли внесеното вчера предложение за неговата смяна.

Предложението за уволнение бе подадено след изпратените от кмета проверки в здравното заведение през пролетта. Мотивът, посочен в проекторешението, е „в интерес на работата”.

Health.bg припомня, през пролетта стана ясно, че онкологичният диспансер има сключен договор с частна медицинска лаборатория, без да е провеждан конкурс по Закона за обществените поръчки. Междувременно д-р Райчев спря изпълнението на поръчките за ремонти в сградата на здравното заведение. То бе инспектирано от експерти на общинската администрация и от прокуратурата.

Според директора и част от колегите му, съставеният тогава доклад за финансови нарушения е свързан с апетити към мястото му.

Преди това д-р Георги Райчев уволни икономическия си заместник Виолина Йорданова, която според директора е носела пряката отговорност за констатираните нередности.

На днешната сесия на пловдивския общински съвет, председателят на групата на левицата Николай Радев заяви, че проблемът за смяната на д-р Райчев не е толкова спешен и кметът оттегли предложението.

На следващата сесия на общинския съвет ще бъде решено дали онкодиспансерът ще има нов управител, или ще се изчака провеждането на конкурс заедно с останалите общински дружества.


Коментари