Публикация

Започва националната седмица за борба със затлъстяването

С изложби на здравословни продукти и безплатни консултации от специалисти по хранене и диететика в училищата в цялата страна ще бъде отбелязана третата националната седмица за борба със затлъстяването, която започва днес.


С изложби на здравословни продукти и безплатни консултации от специалисти по хранене и диететика в училищата в цялата страна ще бъде отбелязана третата националната седмица за борба със затлъстяването, която се провежда от днес до 9 ноември.

Тази година инициативата, която е под патронажа на Гергана Грънчарова, министър по европейските въпроси, и Весела Лечева, председател на Държавната агенция за младежта и спорта, е посветена на проблемите в храненето при учениците на възраст от 7 до 19 години.

Дискусионен форум на тема „Ролята на училището за създаване на здравословен модел на хранене и физическа активност при децата” ще бъде открит в 14:00 в часа в зала „София” на Гранд хотел „София” от
д-р Валери Цеков, заместник-министър на здравеопазването.
По време на форума ще бъдат представени за обществено обсъждане новите национални препоръки за здравословно хранене на деца от 7 до 19 години.

У нас със свръхтегло са 19 на сто от момчетата на възраст от 10 до 18 години и 16% от момичетата от 10 до 14 години. От затлъстяване страдат 8% от момчетата и 4 на сто от момичетата от 10 до 14 години.


Коментари