Публикация

ТЕЛК-Плевен оспорва санкция на НОИ

Специалисти от плевенската ТЕЛК ще потърсят помощ от президента и министъра на здравеопазването, заради санкция в размер на 17 399 лв, наложена на комисията от НОИ...


Специалисти от плевенската ТЕЛК ще потърсят помощ от президента Георги Първанов и министъра на здравеопазването д-р Евгений Желев, заради санкция в размер на 17 399 лв, наложена на комисията от Националния осигурителен институт.

Това съобщи д-р Евгения Гайдарска, координатор на Териториалната експертна лекарска комисия в Плевен и председател на І състав.

Тя поясни, че според НОИ, в плевенската ТЕЛК са издавани погрешни решения, като по този начин са източвани средства за пенсии.

„Всички проблеми тръгват от чл.110 от Кодекса за социално осигуряване, благодарение на който на ТЕЛК-съставите се налагат глоби в размер на хиляди лева. Най-фрапиращото е , че става дума за пациенти, освидетелствани преди 10 години.
Хората през това време са получавали пенсии, а сега лекарите трябва да връщат парите. Ние не можем да работим спокойно, при положение, че знаем, че срещу нас ще валят още покани и писма от Агенцията за държавни вземания, и то не заради наша грешка, а заради противопоставянето на законите в България.” - допълни д-р Гайдарска.


Коментари