Публикация

Европейски ден за здравословно хранене и готвене с деца

Европейският ден за здравословно хранене и готвене с деца ще бъде отбелязан днес в София с кулинарно шоу. В него се очаква да се включат над 450 ученици...


Европейският ден за здравословно хранене и готвене с деца ще бъде отбелязан днес в София с кулинарно шоу. В него се очаква да се включат над 450 ученици от държавни, частни и специализирани училища за деца с увреждания, които ще приготвят здравословно меню с помощта на първокласни готвачи. Събитието е под патронажа на представителството на Европейската комисия в България.

Проявата „Европейски ден за здравословно хранене и готвене с деца” се организира за втора поредна година и цели да предизвика интереса на децата към балансирано и здравословно хранене.
Съорганизатор е Европейското сдружение на професионалните готвачи.

В кино „Арена Младост” празникът ще бъде открит от Зинаида Златанова - ръководител на представителството. Специални гости ще бъдат посланиците на Франция у нас Етиен дьо Понсен, на Унгария - Юдит Ланг, както и кметът на София Бойко Борисов. Заедно с децата те ще приготвят традиционна шопска салата.

У нас със свръхтегло са 19 на сто от момчетата на възраст от 10 до 18 години и 16% от момичетата от 10 до 14 години.
От затлъстяване страдат 8% от момчетата и 4 на сто от момичетата от 10 до 14 години.


Коментари