Публикация

Жажда за шоколад

Искате да се преборите с желанието си за шоколад ? Разходете се. Това съветват британски учени, които са открили, че движението потиска глада за шоколад.


]<<Много хора са безсилни пред жаждата си за нещо сладко, в повечето случаи това е шоколад. Британски учени са установили, че 15- минутната разходка намалява шоколадовия глад, съобщи Ройтерс. Този метод се използва при пушачите, които искат да се преборят с никотиновата зависимост.

Пристрастени към шоколада доброволци са били подложени на тридневно въздържание. На следващия ден са помолени да се разходят за 15 минути или да си почиват. След това са им раздадени шоколади, които да разопаковат. Тези, които предпочели разходката, имали по-слабо желание дори да отворят шоколада от тези, които стояли на едно място.

Предишни проучвания показват, че 97% от жените и 68% от мъжете имат някаква зависимост от храна. Шоколадът е предпочитан, защото временно подобрява настроението и яденето му бързо се превръща в навик.

Комбинацията от 30-минутни упражнения и две 15- минутни бързи разходки има не само полза за здравето, но и регулира енергийния разход на организма.

Все още предстои да се изследва физическата, психологическата и емоционалната връзка на човека с храната.


health.bg

Коментари