Публикация

Симпозиум по репродуктивна медицина събира в София европейски специалисти

Специалисти от европейските страни ще дискутират лечението на стерилитета в напреднала репрудуктивна възраст на международен симпозиум по репродуктивна медицина, който ще се проведе на 21 и 22 ноември в столичния хотел „Родина”...


Специалисти от европейските страни ще дискутират лечението на стерилитета в напреднала репрудуктивна възраст на международен симпозиум по репродуктивна медицина, който ще се проведе на 21 и 22 ноември в столичния хотел „Родина”.

Сред лекторите са доказани експерти в областта на репродуктивното здраве от България, Холандия, Великобритания, Гърция, Израел и Испания. В програмата са включени и два панела с дискусии върху конкретни случаи от медицинската практика.

Ще бъдат представени и резултати от лечението на жени със стерилитет.

Симпозиумът се организира за втора поредна година от Института по репродуктивно здраве и САГБАЛ „Д-р Щерев”.

През тази година акцентът е върху проблемите на напредналата репродуктивна възраст, тъй като расте броят на пациентите, които се включват в програми за лечение на стерилитета чрез асистирани репродуктивни технологии именно в такава възраст. Това налага специфичен подход към тяхното лечение, отбелязват специалистите.


Коментари