Публикация

В Плевен червенокръстци заменят цигари за близалки

По време на кампанията „Да заменим вредния навик”, доброволци, облечени в костюми, наподобяващи цигари, апелират към отказване от тютюнопушенето, Те подаряват бонбонени близалки и картички на всички, които се „пожертват” поне една цигара...


По повод Международния ден без тютюнопушене, доброволци на младежката организация на БЧК в Плевен и Кнежа разменят близалки срещу цигари.

По време на кампанията „Да заменим вредния навик”, доброволци, облечени в костюми, наподобяващи цигари, апелират към отказване от тютюнопушенето. Те подаряват бонбонени близалки и картички на всички, които се „пожертват” поне една цигара.

В Плевен цигарите, събрани от акцията, ще бъдат унищожени публично от доброволците на БМЧК пред сградата на областната организация на ул. „Д. Константинов” №23А.

В областния град кампанията се провежда на площад „Възраждане” и Математическата гимназия „Гео Милев”.

Пред местния драматичния театър плевенчани могат да видят 55 творби на ученици от 1 до 8 клас от четири училища от областта. Те са подбрани след тематичен конкурс на РИОКОЗ, насочен към борбата с тютюнопушенето.
Инициативата е с благотворителен характер, като средствата от разпродажбата на рисунките ще бъдат предоставени на Помощно училище-интернат „Асен Киселинчев” - Долни Дъбник, ОУ ”П. Р. Славейков” - Плевен и дома „Младен Антонов” в Тотлебен.

Всяка от ученическите творби е с номинал 10 лв. Всеки гражданин, който се включи в благотворителната разпродажба, ще получи благодарствена грамота и документ за дарение.


Коментари