Публикация

Раковите клетки растат от червеното месо

Червеното месо – говеждо и от други преживни животни – подпомага развитието на злокачествените тумори. Учени от Калифорнийския университет установили, че консумацията...


Червеното месо – говеждо и от други преживни животни – подпомага развитието на злокачествените тумори. Учени от Калифорнийския университет установили, че консумацията на червено месо стимулира образуването на киселини Neu5Gc, които не се произвеждат по естествен път в тялото.
Отделените като реакция антитела предизвикват хронично възпаление и водят до ракови образувания.

Американските онколози обясняват това с факта, че човешкият организъм няма ген, свързан с производството на Neu5Gc, и съответно не е устойчив срещу токсините.
Туморните клетки съдържат много повече Neu5Gc , отколкото здравите тъкани.

Изследователите установили при експерименти с опитни мишки, че след продължителна консумация на червено месо дори и при наличие на антитела се наблюдава активна стимулация на растежа на туморите.

Съветът на експертите е да се ограничи консумацията на червено месо, особено пържено.


Коментари