Публикация

Ученици се обучават как да отказват, когато им предлагат наркотици

Децата от помощното училище в Плевен започнаха обучение, насочено към профилактиката на наркоманиите, съобщиха от Превантивно-информационния център по СПИН/ХИВ. Целта е да бъдат информирани...


Децата от помощното училище в Плевен започнаха обучение, насочено към профилактиката на наркоманиите, съобщиха от Превантивно-информационния център по СПИН/ХИВ.
Целта е подрастващите да бъдат информирани за вредата от опиатите и да изградят умения за отстояване на собствената позиция срещу груповия натиск за приемане на наркотиците.

Обучението се осъществява в рамките на проекта „Заедно срещу дрогата“, който се финансира от Превантивно-информационния център по СПИН/ХИВ, Областния център по наркотични вещества и община Плевен.

Родителите на децата също ще бъдат обучавани от експерти, ангажирани с проекта, който официално започна на 19 ноември. Те ще получат информация за видовете наркотични вещества, симптомите при употреба на наркотици, психологическите и социалните предпоставки, довеждащи до употреба на опиати.

В рамките на проекта се изследват аспекти от здравното поведение на учениците, техните оценки и нагласи.


Коментари