Публикация

„Цветя”-презервативи ще раздават доброволци на БЧК в Пловдив

Доброволци на младежката организация на БЧК в Пловдив ще раздават листовки, презервативи и червени лентички по главната улица на града на 1 декември...


Доброволци на младежката организация на БЧК в Пловдив ще раздават листовки, презервативи и червени лентички по главната улица на града на 1 декември от 14.00 часа.
Акцията е част от традиционната анти-СПИН кампания, която през тази година ще премине под мотото “ Всеки ден е анти-СПИН ден. Бъди в час!”.

На импровизиран пункт до фонтаните пред общината, екип на БМЧК ще подарява на всички млади хора, съпричастни към проблемите на СПИН, „цветя” от презервативи, символизиращи цветовете на живота.

През целия ден доброволците ще организират информационни акции пред големите университети, заедно със студентските съвети.

„Младите хора са особено важна група в борбата срещу СПИН, защото статистиките показват, че повече от половината от населението на света осъществява първите си сексуални контакти преди да достигне 16-годишна възраст, и то без презерватив.” – поясни Халил Салиев, представител на БМЧК.

Целта на кампанията е да информира младите хора и обществеността за начините за предпазване от ХИВ, както и да бъдат преодолени основните заблуди по отношение на предаването на вируса, да се прекрати дискриминацията към хората, живеещи с ХИВ/СПИН.


Коментари