Публикация

Започва кампанията "Българската Kоледа"

Шестата поред благотворителна кампания „Българската Коледа. Подарете надежда на дете в беда!” се открива днес. Набраните до 26 декември средства ще бъдат предоставени...


Шестата благотворителна кампания „Българската Коледа. Подарете надежда на дете в беда!” се открива днес. Набраните до 26 декември средства ще бъдат предоставени на Националната генетична лаборатория и Клиниката за рискова бременност към СБАЛАГ “Майчин дом”. С дарението ще бъде подпомогнато закупуването на съвременна апаратура за ранна диагностика на генетични заболявания.

Финансово ще бъдат подпомогнати над 30 деца, които спешно се нуждаят от скъпоструващо лечение, което не се поема от Министерството на здравеопазването и Националната здравноосигурителна каса.

Средствата за благотворителната кампания ще се набират чрез банкови сметки (в Обединена българска банка, IBAN: BG13UBBS80023300186210 и с банков код BIС: UBBSBGSF, ОББ, клон “Централен”) sms-и, телефонни обаждания (на номер 1117 за абонатите на „Глобул”, „М-Тел”, „Вивател”, за абонати на БТК - на телефон 0900 1117. Цената на един sms е 1 лев.) и в интернет чрез системата за електронни плащания ePay, директно с кредитни карти.

На адрес www.bgkoleda.bg всеки може да се запознае с кампанията през предишните пет години и за подпомогнатите деца и клиники.

"Българската Коледа" е под патронажа на президента Георги Първанов и съпругата му.

Коментари