Публикация

Пловдив бойкотира събора на БЛС – 43 от общо 45 делегати няма да участват

Само двама не са подписали протестната декларация срещу отказа на ръководството на лекарската организация да свика отчетно-изборен събор...


Предстоящият извънреден събор на Бългтарския лекарски съюз ще бъде бойкотиран от 43-ма от пловдивските делегати, съобщи секретарят на Районната лекарска колегия в Пловдив д-р Златко Илиев.

От общо 45-ма делегати на форума само двама не са подписали протестната декларация срещу отказа на ръководството на лекарската организация да свика отчетно-изборен събор.

Документът е подписан от председателя на пловдивската структура д-р Георги Сакакушев, които е и заместник-председател на БЛС. Другият заместник на д-р Андрей Кехайов от Пловдив – д-р Георги Кръстев, е против бойкотирането на лекарската среща.

Health.bg припомня, през миналата седмица местната колегия обяви, че се присъединява към бойката на останалите 23 колегии в страната.

"Този събор е незаконен и ние - пловдивските лекари няма да участваме в него.” – категоричен е д-р Илиев.

Той прогнозира, че проблемът със свикването на отчетно-изборен форум ще бъде разрешен от здравния министър, които ще насрочи такъв след 21 декември.
По думите му, лични амбиции на хора от ръководството на БЛС, и нежелание да се чуе съсловието по места са причина за създалата се безумна ситуация.



Коментари