Публикация

Министър Желев ще свика отчетно-изборен събор на БЛС

С присъединяването на лекарите от Разград колегиите, несъгласни със сегашното ръководство,оглавявано от д-р А. Кехайов, стават 24.


Министърът на здравеопазването д-р Евгени Желев ще спази закона и ще свика отчетно-изборен събор на Българския лекарски съюз.
Това стана ясно на среща на министъра с представители на районните лекарски колегии, които настояват да се спази уставът на организацията и да се избере ново ръководство.

„Няма алтернатива. Лекарският съюз трябва да има легитимно ръководство.”- каза д-р Желев. Според него все още има възможност да се подпише нов рамков договор.

Председателят на столичната колегия д-р Методи Маджаров смята, че ако в кратки срокове бъде избрано легитимно ръководство, може да се преговоря по текста на НРД, въпреки че време за детайлите във финансовата рамка няма.

С присъединяването на лекарите от Разград колегиите, несъгласни със сегашното ръководство, стават 24. Към момента председателят на БЛС д-р Андрей Кехайов има подкрепата на колегиите в Търговище, Смолян, Стара Загора и Видин.

Коментари