Публикация

Закрива се клиниката по химиотерапия, пациенти и синдикати протестират

Предвижда се преструктуриране на Специализираната болница за активно лечение по онкология, при което ще бъде закрита клиниката по химиотерапия, а завеждащата отделението доц. Константа Тимчева - съкратена...


Ще бъде закрита клиниката по химиотерапия, съобщиха от лечебното заведение.

„Зад тези действия се крие саморазправа със завеждащата клиниката доц. Константа Тимчева, която е принудена от обстоятелствата да напусне работното си място.” – заявиха от КНСБ във връзка със структурните промени.

Предвижда се клиниката да се трансформира в сектор от отделението по вътрешни болести, а работещите в нея научни сътрудници ще станат редови ординатори. Позицията на началник отделение се съкращава, а за мястото на бъдещия завеждащ сектора по лекарствена терапия ще бъде обявен конкуu0440с.

„Ако т.н. структурни промени не бъдат преосмислени, ръководствата на КНСБ и на Федерацията на синдикатите в здравеопазването в КНСБ ще се обърнат към съда за неспазване на процедурата.” – се казва в официално изявление на Конфедерацията на независимите синдикати в България.

Пациентите на отделението по химиотерапия също са готови за протестни действия срещу неговото закриване.

Health.bg припомня, през март т.г. изпълнителната директорка на СБАЛО доц. Петранка Троянова предложи доц. Тимчева да бъде уволнена, но предложението беше отхвърлено от директорския борд на болницата.
Тогава пациентите и лекарската общност също подкрепиха доц. Тимчева.



Коментари