Публикация

Напрежение в МБАЛ „Александровска” заради неизплатени възнаграждения

Сред лекарите в УМБАЛ „Александровска” има напрежение заради неизплатени възнаграждения за извършените от тях дейности по клинични пътеки...


Сред лекарите в УМБАЛ „Александровска” има напрежение заради неизплатени възнаграждения за извършените от тях дейности по клинични пътеки.
Това съобщиха на health.bg източници от лечебното заведение.
Информацията беше потвърдена от Медицинската федерация на КТ „Подкрепа”.

„Лекарите не са получавали от лятото средства по клиничните пътеки. Когато договорихме по-високи стартови основни заплати (в „Александровска” те са 455 лв.); стана ясно че, за да бъде изплатено такова увеличение, може да се забавят парите за дейности по клиничните пътеки.” – коментира д-р Теодора Вълчева.

Тя поясни, че уговорката е, ако болницата няма дългове в края в годината, средствата по клиничните пътеки да бъдат изплатени до януари.

„Вчера, при откриването на ремонтираната клиника по алергология, министър Евгений Желев се ангажира, че Министерството на здравеопазването ще изплати натрупаните от болницата дългове за лекарства. Те са 3.5 млн. лв. Ако е далновидно, ръководството на болницата, ще се възползва от това обещание и ще изплати дължимите средства на лекарите.” – поясни д-р Вълчева.

Тя прогнозира, че ако това не се случи, напрежението в болницата ще ескалира.


Коментари