Публикация

Варненските болници разчитат на старите си отоплителни инсталации

Единствено в МБАЛ „Света Анна” има затруднения с поддържането на нормална температура в помещенията. Необходимо е спешно да се доставят нови помпи за старата инсталация, работеща с мазут...


Варненските болници разчитат на старите си инсталации, за да осигурят алтернативно отопление при намалените доставки на природен газ, установи репортерска проверка. Газоподаването първоначално беше спряно, но от 7 януари е въведен режим, при който лечебните заведения получават горивото на всеки 2-3 часа.

Единствено в родилното отделение на Специализираната АГ болница подаването не бе прекъснато, но има готовност да се премине на алтернативно отопление, за което са осигурени 5 тона дизелов запас.

Изпълнителният директор на УМБАЛ “Св. Марина” доц. Красимир Иванов съобщи, че в лечебното заведение е топло, тъй като от “Варнагаз” АД подават синьо гориво през 2 часа. Има възможност за алтернативно отопление с газьол.

Директорът на Военната болница д-р Ивайло Въжаров съобщи, че сградата е отоплена, но има готовност да се пусне в действие старата инсталация, ако се наложи.

Единствено в МБАЛ „Света Анна” има затруднения с поддържането на нормална температура в помещенията. Тя се отоплява с газ през 3 часа. Необходимо е спешно да се доставят нови помпи за старата инсталация, работеща с мазут.

Вчера, 7 януари, варненският Общински съвет гласува да закупи 100 тона алтернативно гориво, което при нужда ще бъде насочвано от кризисния щаб към лечебните и учебните заведения в града.


Коментари