Публикация

Д-р М.Маджаров: Съборът на БЛС в София е законен, защото има кворум

За започващия днес отчетно-изборен събор на БЛС в София, насрочен от министъра на здравеопазването, районните колегии са избрали 443 делегати, от които 430 са заявили участие във форума.


За започващия днес отчетно-изборен събор на Българския лекарски съюз в София, насрочен от министъра на здравеопазването, районните колегии са избрали 443 делегати, от които 430 са заявили участие във форума. Списъци на делегатите не са изпратили колегиите от Търговище, Смолян и Разград.

Това съобщи за health.bg д-р Методи Маджаров, председател на Столичната лекарска колегия.

„Форумът, който се открива днес, е законният, тъй като разполага с необходимия кворум за работа.” – уточни д-р Маджаров.

На събора ще бъде проведен избор за нови ръководни органи на Българския лекарски съюз, чиито мандат изтече на 28 април 2008 г.

„Поканили сме д-р Андрей Кехайов по надлежния ред, за да направи отчет на дейността на Управителния съвет, Контролната комисия и Комисията по професионална етика. Ако не дойде, си носи отговорността.” – категоричен бе председателят на Столичната лекарска колегия.

Засега се споменават имената на четирима кандидати за поста председател на Българския лекарски съюз - на д-р Михаил Тиков от Пазарджик, на д-р Божидар Нанев, ръководител на варненската колегия, на д-р Цветан Райчинов, бивш зам.-председател на БЛС, и на д-р Юлиян Йорданов.



Коментари