Публикация

Доц. Щерев: Съборът на БЛС направи добър избор

Съборът на Българския лекарски съюз в София направи добър избор за председател в лицето на д-р Божидар Нанев...


Съборът на Българския лекарски съюз в София направи добър избор за председател в лицето на д-р Божидар Нанев.
Това заяви в предаването „Говорим за здраве” на Хелт медия по ТВ „Европа” доц. Атанас Щерев, народен представител от БНД и член на Комисията по здравеопазване в Народното събрание.

Той допълни, че е направен и добър избор на заместник-председатели в лицето на д-р Стефан Константинов и д-р Цветан Райчинов.

Доц. Щерев изрази надежда да не започнат съдебни спорове във връзка със събора и новоизбраното ръководство.

„Ако започне процес на разделение в лекарската гилдия чрез алтернативния събор, свикан от д-р Андрей Кехайов, това няма да бъде в интерес на българските лекари, нито на българските граждани.” – коментира доц. Щерев.

Според него, законовата възможност министърът на здравеопазването да свиква събор на лекарския съюз не е най-добрият вариант за една съсловна неправителствена организация, но е по-добре от блокирането на организацията.
Доц. Щерев поясни, че по-добрият вариант би бил вместо министъра съдът да свиква събор, когато бъде сезиран от определена част от лекарските колегии, че председателят отказва да направи това.

Народният представител прогнозира, че до изборите през лятото няма да има никакви промени в здравната система, въпреки анонсираните многобройни намерения за промени в законодателството, предимно по посока навлизане на частните здравни фондове като алтернатива на НЗОК.



Коментари