Публикация

Община Пловдив осигурява безплатни зъбни протези за социално слабите

„Здравната каса не дава пари за тази услуга, а протезите са скъпи, затова решихме и тази година да заделим средства и да подпомогнем на хората с ниски доходи.” - уточни зам.-кметът Александър Константинов...


Община Пловдив ще отдели средства от бюджета си за изработване на зъбни протези на социално слабите в града.

Това съобщи зам.-кметът Александър Константинов.

„Здравната каса не дава пари за тази услуга, а протезите са скъпи, затова решихме и тази година да заделим средства и да подпомогнем хората с ниски доходи.” - уточни Александър Константинов.

Желаещите да се включат в инициативата на общината трябва да са с постоянен адрес в Пловдив и да нямат регистрирана фирма на свое име.

„Специална комисия ще прецени на кои граждани ще се бъдат направени протези, като ще се вземе предвид както социалният статус, така и становището на стоматолозите.” - поясни зам.-кметът.

Необходимо е социално слабите граждани да представят документ за доходите в семейството, служебна бележка от бюрото по труда, ако са регистрирани като безработни, и решение на ТЕЛК, ако са инвалиди.

Молбите ще се приемат в сградата на площад „Стефан Стамболов” 1, а кандидатите ще бъдат преглеждани безплатно в кабинета на бул. „Свобода” 15, към който е лабораторията по протезиране.


Коментари