Публикация

Министър Желев е поканен на свикания от д-р Кехайов събор на БЛС

Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев е поканен да участва в 47-ия Събор на Българския лекарски съюз, който ще се проведе в Сандански от 18 до 21 януари...


Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев е поканен да участва в 47-ия Събор на Българския лекарски съюз, който ще се проведе в Сандански от 18 до 21 януари, съобщиха от екипа на д-р Андрей Кехайов, който според част от лекарската организация продължава да е неин председател.

Health.bg припомня, между 9 и 11 януари в София се проведе събор на БЛС, свикан от министъра на здравеопазването, на който за председателя на организацията беше избран д-р Божидар Нанев. За кворум бяха необходими 306 делегати, а на форума официално бяха регистрирани 380. По списък регионалните лекарски колегии бяха определили общо 459 свои предствители.

Според д-р Кехайов, единственият легитимен събор е този в Сандански.
Освен към министър Желев, той е отправил покани за участие към председателя на Парламентарната комисия по здравеопазване доц. Борислав Китов, депутата от град Сандански от партия „Ред, законност и справедливост” Яни Янев и към председателя на Македонския лекарски съюз. Поканени са и други гости от чужбина.

От 28-те районни лекарски колегии в страната, солидарни с д-р Кехайов, са организациите в Търговище, Смолян и Разград.



Коментари