Публикация

Варненският Медицински университет въвежда обучение по имплантология

Първият лекционен курс ще започне през септември. Обучението ще се води от академик Николай Попов, в първия у нас академичен център по имплантология...


Във варненския Медицински университет се въвежда обучение по имплантология в рамките на два семестъра. Първият лекционен курс по тази дисциплина ще започне през септември, съобщиха от висшето училище.

Обучението ще се води от академик Николай Попов, в първия у нас академичен център по имплантология, който функционира към университета. Академик Попов ръководи и подготовката на учебник и ръководство по имплантология, които ще излязат от печат преди началото на следващата учебна година.

В центъра ще се обучават петокурсници по дентална медицина, специализанти, както и действащи стоматолози, които искат да получат диплом по имплантология.

"Сертификатът, който ще удостоверява уменията на специалистите, ще става все по-необходим, тъй като пациентите имат право да бъдат критични и да изискат такъв документ." – коментира пред студентите президентът на Световната асоциация по имплантология проф. Ади Палти, който на 19 януари бе във Варна по повод откриването на учебния център.

Той подчерта, че виртуалното „проиграване” на операциите преди реалното поставяне на имплантите на пациента, е гаранция за качествено свършена работа.

Той прогнозира, че до 5 г. поставянето на импланти ще се превърне в рутинна процедура, която ще пести време и ще намали цената на лечението.

"Не забравяйте, че добрите умения се постигат единствено с практика и постоянно обучение." – напомни проф. Палти на студентите.

За първи път у нас имплантологията става част от задължителната учебна програма по стоматология.



Коментари