Публикация

БЛС - Пловдив: Да не се бърза с приватизацията на ДКЦ-та

Пловдивските лекари са на мнение, че трябва има ясен регламент, както и да се изработи рамка на бъдещoто раздържавяване на лечебните заведения...


Регионалната колегия на Българския лекарски съюз в Пловдив призова да не се бърза с приватизацията на общинските здравни заведения в града.

Изпратена е декларация до общинските власти, в която се заявява, че раздържавяването на поликлиниките е прибързано и е необходимо да се проведе първо широко обществено обсъждане.

„Не сме убедени, че този акт е етап от изпълнението на цялостната стратегия за общинското здравеопазване.” – категорични са пловдивските лекари.

Те са на мнение, че трябва има ясен регламент, както и да се изработи рамка на бъдещoто раздържавяване на лечебните заведения, в която да участват и експерти, определени от Управителния съвет на районната колегия.

По-рано мнозинството в Общинския съвет предложи да бъдат приватизирани общо шест от деветте диагностично-консултативни центъра. Предложението ще се разглежда на сесията в четвъртък.


Коментари