Публикация

Новото ръководство на БЛС сезира съда за действия на д-р Кехайов?

Старото ръководство на БЛС разпространява нов брой на в. ”Quo vadis“, който е отпечатан почти месец след избора на нова управа на съсловната организация...


Старото ръководство на БЛС разпространява нов брой на в. ”Quo vadis“, който е отпечатан почти месец след избора на нова управа на съсловната организация, съобщи пресцентърът на Българския лекарски съюз.

Междувременно от печатница „Ротопрес” е изпратена фактура за производствените разходи до новия управителен съвет, който отказва да я осребри.

„От членския внос на българските лекари няма да бъде изплатена фактурата на стойност 1680 лв. и тя остава за сметка на печатницата, която има право да си търси парите единствено от възложителя на тази поръчка.” – се казва в официално съобщение на лекарската организация.

В него се посочва, че във вестника се четат „материали, които венцехвалят Кехайов, отразяват проведения в Сандански псевдосъбор и прокламират /фалшиви/ активи на БЛС от много милиони”.

Според ръководството на съсловната организация, за действията на д-р Кехайов трябва да бъдат сезирани комисията по етика и други органи на съдебната власт.

„Това ще бъде последваща крачка в поведението на новото ръководство, като закономерен отговор на поредното своеволие на бившия председател.” – се казва в заключение.


Коментари