Публикация

Емил Райнов в отпуск, докато прокуратурата проверява обвиненията срещу него

Заместник-министърът на здравеопазването Емил Райнов излиза в отпуск, докато прокуратурата проверява изнесените от фармацевтичния дистрибутор „Търговска лига” обвинения в корупция срещу него...


Заместник-министърът на здравеопазването д-р Емил Райнов излиза в отпуск, докато прокуратурата проверява изнесените от фармацевтичния дистрибутор „Търговска лига” обвинения в корупция срещу него.

Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

Д-р Райнов, който е и председател на Управителния съвет на НЗОК, е изпратил писмо до главния прокурор Борис Велчев с искане да бъде направена проверка както на обвиненията срещу него, така и на цялостната дейност на „Търговска лига” през последните години.

Чрез представителството на България д-р Емил Райнов е изпратил писмо до заместник-председателя на Европейската комисия и комисар по правосъдие, свобода и сигурност Жак Баро, в което излага фактите по случая.

Health.bg припомня, през миналата седмица най-големият фармацевтичен дистрибутор у нас „Търговска лига” съобщи, че зам.-министърът е искал месечни подкупи в размер на 2.8 млн. евро.
От своя страна д-р Райнов обвини фирмата в кампания срещу него заради накърнени интереси.

Коментари