Публикация

Проф. Ц.Воденичаров с приза „Здравен политик – мениджър на годината”

Наградата ще се връчва всяка година по строги критерии и след номинации от водещите български лекари и мениджърите в здравеопазването.


Деканът на Факултета по обществено здраве към Медицинския университет в София проф. Цекомир Воденичаров стана първият носител на наградата „Здравен политик – мениджър на годината”, учредена от Националното сдружение по здравна политика и мениджмънт.
Наградата ще се връчва всяка година по строги критерии и след номинации от водещите български лекари и мениджърите в здравеопазването.

Сред присъстващите на церемонията в „Радисън САС” бяха ректорът на МУ-София проф. Ваньо Митев, почетният ректор проф. Владимир Овчаров, директорът на Центъра по заразни и паразитни болести акад. Богдан Петрунов, председателят на Сдружението на работодателите в здравеопазването д-р Димитър Димитров, директорът на УБ „Лозенец” доц. Любомир Спасов, зам.-председателят на българската педиатрична асоциация, кардиохирургът доц. Владимир Пилософ, началникът на кабинета на министър Евгений Желев доц. Жасмина Мирчева, председателят на Асоциацията на частните болници д-р Стайко Спиридонов, председателят на КНСБ доц. Желязко Христов, ръководителите на Факултета по обществено здраве.

Проф. Цекомир Воденичаров подчерта, че модерна здравна система не е възможна без научен подход към управлението на сложните процеси в здравеопазването. „Важното е гражданите да имат правото на избор – на лекар, на метод, на здравно заведение. Само тогава ще отговорим на европейските критерии”, каза проф. Воденичаров.


Коментари