Публикация

БЛС-Пловдив: Да се спре приватизацията на поликлиниките

Да се върне за ново преразглеждане решението на пловдивския Общински съвет за откриване на процедура за раздържавяване на бившите поликлиники...


Районната лекарска колегия в Пловдив настоява да се върне за ново преразглеждане решението на пловдивския Общински съвет за откриване на процедура за раздържавяване на бившите поликлиники, съобщиха от съсловната организация.

Във връзка с пловдивската колегия е изпратила обръщение до областния управител Тодор Петков.

"Приватизацията на общинските лечебни заведения в настоящия момент е икономически и социално нецелесъобразно.” – се казва в документа.

Според председателя на съсловната организация д-р Георги Сакакушев, към продажба на поликлиниките може да се пристъпи, след като се изработи ясен регламент, който да бъде одобрен от всички представители на общинското здравеопазване.

"Настояваме при определяне рамката на бъдещата приватизация на общинските лечебни заведения да участват и наши експерти. Задължително трябва да се потърси най-удачния начин за раздържавяване, включително и други форми- публично-частно партньорство или отдаване на концесия.” – поясни д-р Сакакушев.

Обръщението към общинския съвет за отвяна на решението от 12 февруари за раздържавяване на поликлиниките, е подписано от целия управителен съвет на пловдивската колегия.

В него лекарите изразяват възмущението си от реакцията на общинските съветници Камен Шишманов, Тодор Кръстев, доц. Илия Баташки и Николай Караиванов, които са обидили с изказванията си цялата медицинска общност в града и настояват за публично извинение. 


Коментари