Публикация

М. Кунева: Борбата с рака на гърдата изисква обединени усилия от страните в ЕС

При откриването на фотоизложбата „С приятел до теб” на Терминал 2 на летище София...


Съвременната наука предлага методи за лечение на рака на гърдата, които при точно и навременно диагностициране могат да победят заболяването или да удължат живота.

Такава позиция изрази еврокомисарят за защита правата на потребителите Меглена Кунева при откриването на фотоизложбата „С приятел до теб”. Експозицията, която беше открита днес в Терминал 2 на летище София, е част от националната кампания за борба със заболяването, която протича под патронажа на комисар Кунева.

По думите й, подобни кампании, насочени към повишаване на информираността, имат значение, както за пациентите, така и за националните власти, законодатели и учени.

„Ние трябва винаги да помним, че ракът на гърдата не трябва да разделя, а напротив – да обединява усилията на всички страни в търсенето на средства за неговата превенция.” – допълни М. Кунева.

Фотоизложбата се показва едновременно на 12 места в София. Тя може за бъде видяна пред Народния театър „Иван Вазов”; пред НДК; в градинката на „Кристал”; площад „Св. Неделя”; градинката между СУ и парламента, пред „Булбанк”, при кино „Арена” в кварталите „Младост” и „Люлин”, моловете „Скай сити”; „София”, „Сити център – София”.

Националната информационна кампания за борба с рака на гърдата „С приятел до теб” се организира от фармацевтичната компания „Рош” и Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания.


Коментари