Публикация

Евгения Адърска участва във форум на ООН в Ню Йорк

Инициатор за провеждането на Световна конференция на жените под надслов „Жените и мъдростта”, която ще се проведе в София...


Председателката на Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания Евгения Адърска участва в работата на 53-ата сесия на Комисията по положението на жените към ООН в Ню Йорк, съобщиха от пациентската организация.
На форума, който продължава от 2 до 13 март, се дискутират проблемите на женското здраве и превенцията на социално значимите заборявания, както и социалното положение на жените като цяло.

Евгения Адърска бе поканена да участва в тазгодишната сесия в качеството си на съпредседател на Здравния форум и член на Международния изпълнителен борд на неправителствената организация "София 2010", чиято главна квартира е в Ню Йорк.

Организацията е основният инициатор за провеждането на Световна конференция на жените под надслов "Жените и мъдростта", която ще се проведе в София през май 2010 г. Очаква се да пристигнат близо 10 000 участници.

В Ню Йорк Евгения Адърска ще има поредица от срещи с организаторите и спонсорите на форума в София, с представители на американски пациентски организации на болните от рак, с чужди дипломати.

Предстоящата световна конференция в България ще бъде обявена официално на сесията в Ню Йорк, като на специално пленарно заседание ще бъдат представени организаторите й.
Председател на Международния изпълнителен борд за световната женска среща е д-р Линда Стилмън, професор в "Пейс юнивърсити" в Манхатън.


Коментари