Публикация

Хирурзи ще консултират безплатно в „Токуда”

Целта на консултациите е ранната диагностика, а при вече установен проблем – да се премине към модерно миниинвазивно лечение.


Специалисти по миниинвазивна хирургия ще преглеждат безплатно в МБАЛ „Токуда” на 14 и 21 март, съобщиха от лечебното заведение.

Целта на консултациите е ранната диагностика, а при вече установен проблем – да се премине към модерно миниинвазивно лечение.

Консултациите ще се извършват между 9:00 и 15:00 часа, като единственото изискване е желаещите да се запишат предварително на телефон: 02/4034918.

На 14 март хирурзите ще консултират пациенти със заболявания на ануса и перианалната област, като при необходимост ще бъде назначавано безплатно специализирано изследване. За същия ден ще бъдат записвани и пациенти със заболявания на коремната стена /хернии и евентрации/.

На 21 март ще бъдат преглеждан пациенти със заболявания на жлъчния мехур и жлъчните пътища, както и с доброкачествени или злокачествени коремни заболявания.

„Основната ни задача е да открием заболяванията във възможно най-ранен стадий и да използваме най-модерните методи в медицината, които са щадящи за пациента и спомагат за бързото връщане към нормален начин на живот.” - каза проф. Владимир Димов, началник на отделението по миниинвазивна хирургия на МБАЛ „Токуда”.

Проф. Димов допълни, че прегледите са препоръчителни за диагностицирани пациенти и за хора, които имат фамилна обремененост или съмнения за някое от заболяванията.


Коментари