Публикация

80% от случаите на внезапна смърт по време на секс са при изневяра

Мъжете с такива заболявания да правят секс не по-често от веднъж на 2-3 седмици и да се въздържат от извънбрачни връзки с млади партньорки...


За мъжете, които са прекарали инфаркт или инсулт, съпружеската изневяра е особено опасна, дори може да завърши със смърт, съобщи агенция „Наовости”, позовавайки се на изследване на гръцки учени.

Проучването показва, че 80 на сто от случаите на внезапна смърт по време на секс са при изневяра.
Най-рискови са случаите, когато възрастни мъже изневеряват със значително по-млади любовници, предупреждават лекарите.

По принцип редовният секс забавя процесите на стареене, повишава самооценката, противодейства на депресиите и е полезен за физическото състояние като цяло.
В случаите на прекаран инсулт или инфаркт на миокарда обаче лекарите са далеч по-сдържани в преценката си. Те препоръчват на мъжете с такива заболявания да правят секс не по-често от веднъж на 2-3 седмици и да се въздържат от извънбрачни връзки с млади партньорки.

Стресът при изневяра и нереално завишената оценка на собствените възможности са свързани със сериозен риск от повторение на сърдечно-съдовите проблеми.

Освен това, лекарите предупреждават, че употребата на „Виагра” и други подобни стимуланти допълнително увеличава рисковете. При исхемична болест това води до рязко понижаване на кръвното налягане, което може да предизвика пристъп, дори смърт.

Коментари