Публикация

Доц. М. Николовски: Срещу мен се води кампания

Финансовите задължения на Първа МБАЛ към доставчици са в размер на 5,7 млн.лева. Тези задължения са натрупани от предишното ръководство...


Финансовите задължения на Първа МБАЛ към доставчици са в размер на 5,7 млн.лева. Тези задължения са натрупани от предишното ръководство на лечебното заведение.

Това заяви пред health.bg доц. Михаил Николовски, изпълнителен директор на лечебното заведение.

Преди дни от Дискусионния клуб за социална и местна политика на БСП обвиниха ръководството на многопрофилната болница в неправилно управление, вследствие на което според социалистите лечебното заведение е натрупало дългове и е изправено пред фалит.

„При поемането на ръководството на лечебното заведение в края на август 2008 г. заварих метод на управление без прозрачност и информираност на персонала и собственика (Столичната община) за финансовото състояние на болницата.
Беше ни представено, че Първа МБАЛ е със задължения към доставчици 1,7 млн. лева. Оказа се обаче, че тези дългове са в размер на 5,7 млн. лева. За тази нередност съм съобщил още на 1 ноември миналата година, запознати са и от общината, и от Министерството на здравеопазването. В момента се извършва проверка.” – посочи доц. Николовски.

Той уточни, че откакто е на поста изпълнителен директор задълженията на болницата не са се увеличили. Благодарение на доброто управление се погасяват старите и текущите разходи, с 1 млн.лева са попълнени изпразнените банкови сметки, повишени са заплатите на персонала.

По думите му, благодарение на добрата работа на специалистите лечебното заведение е предпочитано от страна на пациентите (техният брой за последните шест месеца е нараснал от 15 на 16 хиляди).

„Кампанията срещу мен е подета от ретроградни сили. Тя цели да отвлече вниманието от съществения проблем – натрупаните дългове от предишното ръководство.” – категоричен бе директорът на Първа многопрофилна болница за активно лечение в София.



Коментари