Публикация

Световноизвестни учени на симпозиум по медицинска генетика в „Токуда”

Специален гост на събитието е проф. Юсуке Накамура, който е водеща фигура в международния проект за разчитане на човешкия геном.


Българо-японски симпозиум, посветен на ролята на човешките гени и протеини при лечението на социално значимите заболявания, ще се проведе днес и утре в МБАЛ „Токуда”.

Сред лекторите са експерти в областта на човешката генетика от Япония, САЩ, Англия, Германия, Швейцария, Италия, Гърция.

Д-р Антоанета Минчева от екипа на проф. Цур Хаузен (Нобелов лауреат за медицина за 2008 г.) ще представи резултати от изследванията, проведени в Центъра за ракови проучвания в Хайделберг.

Специален гост на събитието е професор Юсуке Накамура, който е водещ експерт в международния проект за разчитане на човешкия геном. Проф. Накамура изследва податливостта на гените към различни болести, като миокарден инфаркт, затлъстяване, бронхиална астма, диабетна полиневропатия, болест на Крон.

Форумът е под патронажа на Министерството на здравеопазването и е част от програмата, посветена на Годината на България в Япония - 2009.


Коментари