Публикация

Д-р Е. Желев: Очакваме съдействие от г-жа Василиу за структурните фондове

Постигнато е единомислие между МЗ и еврокомисаря Андрула Василиу за използването на средства от структурните фондове на ЕС за нуждите на българското здравеопазване...


Постигнато е единомислие между Министерството на здравеопазването и еврокомисаря Андрула Василиу за използването на средства от структурните фондове на ЕС за нуждите на българското здравеопазване.

Това заяви здравният министър Евгений Желев в отговор на въпрос на health.bg.

При проведените вчера разговори между министър Желев и еврокомисаря по здравеопазването Андрула Василиу е обсъдена възможността средства от фондовете да се използват за квалификация на наши медицински кадри и за подобряване на здравната инфраструктура в страната.

„С г-жа Василиу говорихме за по-бързото отваряне на тази оперативна програма към Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Тя е само за 150 милиона евро, но в крайна сметка за нас и това е ресурс. Смятам, че ще бъде реализирана.” – прогнозира д-р Желев.

По думите му, разговорът е бил много добронамерен и полезен.

„Готови са да ни помогнат с ценни съвети и с техническа помощ. Нямаме абсолютно никакви различия. Напротив, ние даже изпреварваме някои европейски страни, особено с нашата програма за редките и генетичните заболявания.” – коментира министърът на здравеопазването.


Коментари