Публикация

На работа по време на празници

Празниците носят и доста предизвикателства, ако сте на работа.

Има партита в офиса, разменят се подаръци, променя се режимът на работа и се смесва с непредвидени хапвания и дори употреба на алкохол.

Има някои правила, които да помогнат да се справите с празниците на работното си място, без да накърните професионалните си отношения и престиж.


Празниците носят и доста предизвикателства, ако сте на работа. Има партита в офиса, разменят се подаръци, променя се режимът на работа и се смесва с непредвидени хапвания и дори употреба на алкохол.

Има някои правила, които да помогнат да се справите с празниците на работното си място, без да накърните професионалните си отношения и престиж.

Разумни подаръци

Не трябва да похарчите много средства, за да купите подаръци на всички. Не очаквайте и другите да се охарчат за вас. Най-добрата стратегия е да има томбола и всеки да трябва да купи подарък за един човек до определена сума.

Хапвайте умерено

Храна има навсякъде около вас. Трудно е да се придържате към балансирана диета, когато сте заобиколени от всякакви вкуснотии. Организирайте се кой какво да носи, за да не се натрупва храна, а подаръчните комплекти от фирмените партньори оставете за след празниците.

Не позволявайте празниците да пречат на работата ви

Не забравяйте, че все пак сте на работа, за да ....работите. Трудно е да се концентрирате, за да свършите възложените задачи.

Зачитайте правилата на работното място

Празниците са важен период отизпращането на старата и посрещането на Новата година, но ако шефовете не гледат с добро око на празничното настроение, защото смятат, че се разсейвате, трябва да се съобразите. Ако искате да празнувате с колеги – направете го след работно време.

Дръжте се прилично на фирменото парти
Не злоупотребявайте с алкохола, облечете се подобаващо и не прекалявайте с празнуването.



Коментари