Публикация

Биопродуктите - крачка към здравето

Със здравето не бива да се правят компромиси, а биопродуктите, наричани още екологично чисти, са идеални за водене на здравословен начин на живот.

В студените зимни месеци приемът на витамини и минерали е от изключително значение.

Ето защо салата от пресни биозеленчуци, подправена с качествен зехтин, ще донесе необходимата ви доза полезни вещества.


Със здравето не бива да се правят компромиси, а биопродуктите, наричани още екологично чисти, са идеални за водене на здравословен начин на живот.

В студените зимни месеци приемът на витамини и минерали е от изключително значение. Ето защо салата от пресни биозеленчуци, подправена с качествен зехтин, ще донесе необходимата ви доза полезни вещества.


Биологичният зехтин се характеризира с мек вкус и маслинов аромат. Той е много по-полезен от слънчогледовото олио и другите кулинарни мазнини. Произвежда се от маслини, брани на ръка и пресовани в деня на беритбата.

Биозехтинът не преминава през термична преработка и не се третира с химикали – по този начин се запазват ценните здравословни съставки на маслините, като полифенолите например, които са едни от най-мощните антиоксиданти. Маслиновите дръвчета се отглеждат по традиционни за съответния регион методи и не са третирани с пестициди.

Биологичните соеви млека са с високо съдържание на наситени мастни киселини и на протеини от растителен произход. Тези им характеристики ги правят подходящи за всички възрасти, за вегетарианци, както и за хора с алергии към протеина на кравето мляко.

Биопродуктите позволяват да се правят различни комбинации от прясно изцедени сокове. Има специален сок, който се приготвя от прясно набрани органични зеленчуци и се използва като диетична храна при онкологични заболявания.

Сокът от изцедени пресни картофи успокоява стомаха, а аналогичната напитка от целина има ефект на афродизиак при мъжете.

Здравето изисква освен натурални храни и продукти за кожа и коса, които всекидневно се използват.

Продуктите с органични съставки не съдържат опасните за здравето оцветители, консерванти и химикали. 100% натуралните сапуни са направени ръчно и имат високо съдържание на етерични масла, които подхранват кожата в дълбочина.

Шампоанът с биологично чисти водорасли се използва против пърхот. При екзема или псориазис, суха, чувствителна или увредена кожа може да помогне органичният и успокояващ крем. Проблемите с изпотяването също имат решение - дезодориращият камък. Той просто се намокря и леко се втрива в кожата. Не блокира порите, а потиска бактериите, като по този начин предотвратява неприятните миризми.



Коментари